blogdinamo

Dinamo – FC Brasov 0-0

In Campionat, Meciuri, Opinii on aprilie 20, 2010 at 18:03

Cand vom intelege ca fructele pomului laudat trebuie lasate intai sa se coaca, s-ar putea sa culegem ceva rod de pe urma acestuia. Dar chiar si asa, sacul de asteptari cu care stam sub coroana acestui pom alb-rosu abia inmugurit, nu se justifica.

De unde in iarna eram porniti sa-l taiem creanga cu creanga si sa punem uscatura pe foc, in speranta ca din cenusa ramasa va renaste ceva mai bun, acum, sub amenintarea toporului parca, copacul a inceput sa traiasca. Cate un mugur gen Dragos Grigore, cate o floare gen Marius Alexe, cate un vlastar nou, gen N’Doye, cate o ramura inca verde gen Andrei Cristea, ne-au determinat sa mai amanam sacrificarea.

Dar de unde acum cateva luni, ne scuipam in palme punand mana pe topor si tintind tulpina acestei echipe, astazi – subit – stam sub ramurile ei cu ochii tinta spre crengi si cu gura sacului larg deschisa …la cules! Dar a semanat cineva, ceva in acest sens? Ii mai dadea cineva credit lui Lucian Goian vara trecuta? Il mai accepta cineva asta iarna pe Scarlatache? L-a incurajat cineva pe Alexe la debut? Sau invers, se indoia cineva de randamentul lui Niculae? Credea cineva in Talnar?

Nu arborele reprezentat de aceasta echipa este cel care trebuie prins si scuturat pentru a-i culege roadele cazute in iarba, ci noi, suporterii, suntem cei care ar trebui sa ne prindem unii pe altii de gat si sa ne scuturam zdravan. Poate dupa dezmeticire ne vom putea raspunde rational la intrebarea: ce asteptai de la o echipa care abia a terminat turul pe locul 8?

Celor care au crezut in ei, li s-a dat Liberec. Celor care au intrat in teren montati de derby li s-au dat doua victorii contra stelei. Celor care si-au antrenat echipa crezand in forta baietilor, li s-a dat satisfactia muncii in aceste victorii memorabile. Celor care au privit toate acestea, apreciind eforturile unei echipe,  depuse contrar tuturor previziunilor si prejudecatilor, li s-a dat dreptul la bucuria sincera ce a urmat acestor performante. Dar finalul nu este aici, caci in final fiecare va primi ceea ce merita, iar nemultumitilor li se va lua darul! Vestea proasta e ca in vizorul acestei zicale, suntem chiar noi, dinamovistii.

Daca vom sti cum sa ne apreciem si sa ne sustinem echipa, atunci vom primi in dar lupta ei pentru titlu, dusa pana in ultima etapa. Altfel, vom fi privati de recompensa necuvenita unei atitudini fara simtul masurii…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: